15 +
Yıllık Deneyim
Yıllık Deneyim
Burun şeklini değiştirmek ve burnun fonksiyonlarını iyileştirmek için yapılan ameliyatlardır. Burun ameliyatları; nefes alma problemlerini, doğuştan ya da sonradan oluşan burun deformitelerini düzeltmek gibi çeşitli sebeple uygulanabilir. Kozmetik sebeplerle yapılan burun ameliyatları sadece burnun şeklini ve görünüşünü değiştirmeye yönelik olarak yapılır.
Burun deliklerinin ortasındaki nazal ucun altından küçük bir kesikle yapılan ameliyatlardır. Bu metod cerraha istenilen burun şeklini elde etmek üzere şekil vereceği nazal yapıya ameliyat sırasında tamamen erişme fırsatı verir. Açık rinoplasty de dikiş izleri mümkün olduğu kadar fark edilmeyecek şekilde burnun doğal hatlarına gizlenmiştir.
Bu teknikte kesikler burun deliklerinin içerisinden yapılmaktadır. Bu metod sıklıkla burun yapısında küçük değişiklikler isteyen hastalar üzerinde uygulanmaktadır. Kapalı rinoplasty ameliyatından sonra belirgin dikiş izleri olmaz. Müdahale burnun içinden yapıldığı için zor ve karmaşık vakalarda tercih edilen bir yöntem değildir.
Tip plasty diğer burun yapılarına dokunmadan yalnızca burun ucunun şeklini değiştirmeye yönelik yapılan bir ameliyattır. Cerrahlar açık ya da kapalı olarak bu ameliyatı gerçekleştirebilirler.
İkincil burun ameliyatı olarak da adlandırılan Revizyon rinoplasty daha önce yapılan ve başarısız olmuş burun ameliyatından sonra yapılan operasyondur. Revizyon burun ameliyatları da burnun şeklini, kontürünü ve fonksiyonunu değiştirmeye ve iyileştirmeye yönelik yapılır. Onarım için gerekli olan kıkırdak yapı, burnun ucu ya da burun köprüsünden alınabileceği gibi, bu yapıların yetersiz olduğu durumlarda kulak ya da kaburga gibi hastanın vücudunun başka kısımlarından da alınabilir. Revizyon burun ameliyatları genel anestezi altında yapılır ve genellikle açık rinoplasty tercih edilir.
Letdown rinoplasty son zamanlarda polülaritesi artan ilgi çekici bir tekniktir. Açık ya da kapalı cerrahi girişim şeklinde yapılabilir. Normal kapalı rinoplastide burun sırtındaki kemik ya da kıkırdak kemer çıkarılır ve burnun kemerli görüntüsü yok edilir. Letdown tekniğinde ise burun sırtındaki kemik ya da kıkırdak kemer çıkarılmaz, onun yerine kemerin altındaki kemik ya da kıkırdak yapı alınıp çıkarılır. Böylece ameliyat sırasında burun sırtına dokunulmamış olur ve burnun anatomik yapısı bozulmaz. Tekniğin avantajları daha hızlı iyileşme, ameliyat sonrası erken dönemde daha az ödem ve çürüme görülmesidir.
Piezo burun estetiği, burun ameliyatları sırasında ultrasonik ses dalgaları kullanılarak burun kemerinin yok edilmesi ya da burun kemiklerinin şekillendirilmesi ile yapılır. Sağlık sektöründe yaklaşık 20 yıldır kullanılan piezo tekniği burun ameliyatlarında da çok iyi sonuçlar vermektedir. Tekniğin avantajlarından bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz: Ameliyat sonrası göz çevresinde kanama ve çürümenin görülmemesi, kemik iyileşmesinin standart mekanik yöntemlere kıyasla %60 daha hızlı olması, yumuşak ve pürüzsüz burun kemiği hattının daha kolay elde edilebilir olması.
Ameliyattan sonraki bir hafta baş bir miktar yukarıda olacak şekilde uyumak.
Aerobik jogging gibi ağır aktivitelerden kaçınmak .
Burun hala bandajlı iken banyo yapmamak .
Kuvvetli bir şekilde soluk alıp vermemek.
Aşırı yüz ifadelerinden kaçınmak (kuvvetli gülmek gibi).
Özellikle üst dişleri fırçalarken daha dikkatli olmak.
Giysi olarak önden iliklenen kıyafetlerin tercih edilmesi .
Ameliyattan sonra en az 4 hafta boyunca burun üzerinde baskı olmaması amacıyla numaralı gözlük ya da güneş gözlüğü kullanmamak.
Güneş koruyucu ve yüzü özellikle burnu direkt güneş ışığından koruyacak şekilde şapka kullanmak.
Ameliyat sonrası doktor tarafından verilen talimatları harfiyen uygulamak